TV Samsung 43CU8572 vs. LG 43UR81003LJ

TV Samsung 43CU8572 vs. LG 43UR81003LJ

Am despachetat, instalat, utilizat și prezentat diverse subiecte despre ambele televizoare și mă gândesc că aș putea sintetiza câteva aspecte, comparații despre cele două modele gama middle, adică cheltuială rezonabilă pentru rezoluție 4K, funcții smart. Așadar voi puncta și completa următoarea listă:

LG 43UR81003LJ are o telecomandă foarte practică. Magic Remote este ergonomic când trebuie sa folosești tastatura virtuală, gen căutare pe youtube, sau netflix etc. și nu vrei neapărat să te încurci cu o tastatură wireless. Este mai rapid “la îndemnână”.
Pe de altă parte, la Samsung 43CU8572 am văzut că au pus suport de tastatură în Netflix. Era un chin înainte să tastezi numele unui film la căutări. Tastatura virtuală pe care navighezi cu taste direcționale este total rudimentar. Avantajul la Samsung 43CU8572 este că au făcut telecomanda cu acumulator și încărcare solară, pe când LG-ul este tot cu 2 baterii R6 AA. Butucănoasă și mai voluminoasă… tip “banană” parcă îi mai zicea.
Uneori ai senzația că se dezactivează prea repede. Și anume dacă nu folosești functia “magic” cursorul dispare de pe ecran. Pentru reactivare, trebui sa “scuturi” telecomanda sau să dai din scroll-ul de pe butonul central.
Nu în ultimul rând, Magic Remote este valabil în toate aspectele, pe când suportul de tastatură la Samsung este disponibilă doar în anumite aplicații.

Ambele televizoare pot rula filme online, că nu sunt puține site-urile cu filme, care mai de care cu titluri noi (chiar am căutat zilele acestea Openheimer, film din 2023 și deja era prezent pe un site “de profil”, doar că filmare din sală), control bun în sensul de scroll, pauză, etc.
Cât timp există aceste site-uri, utilizatorii vor o redare “smooth”, și dacă se poate cu adblockere.

Ambele televizoare au aplicație pentru cloud gaming, anume nVidia geForce Now. Dacă plătești un abonament nu foarte scump, poți juca pe televizor, fără să ai nevoie de un PC pentru gaming, jocuri relativ noi. Doar să ai conexiune buna la net. Suport pentru gamepad, desigur, dar am încercat și un Counter Strike cu tastatură și mouse și nu am eu experiența acestor jocuri, dar timpul de răspuns nu era rău. Nu este vorba de un lag imens. Poate că nu la nivelul jucătorilor cu mouse-uri speciale.

Ambele televizoare le-am putut calibra pentru afișare culori naturale. La Samsung a fost foarte simplu de fapt, “Cald 2” se pare că este foarte apropiat de ce ar trebui să fie. Iar LG-ul are de asemenea o setare rapidă care schimbă în bine imaginea afișată.

43UR81003LJ are suport central însă tot e nevoie de o masă / comodă aproape la fel de lată ca și televizorul. La montare stand am văzut că diagonalele mai mari (50UR81003LJ, 55UR81003LJ, 65UR81003LJ, 75UR81003LJ, 86UR81003LA) vin cu altfel de suport.

43CU8572 este ceva mai slim. Ca și design, Samsung stă nițel mai bine, dar nu cred că stai toată ziua să privești televizorul din lateral să vezi cât este de subțire. Nu?

Ambele televizoare au un număr de aplicații “degeaba” în smart. Instalabile, eu cel puțin zic că sunt, mult spus, de “umplutură”, când de fapt contează doar câteva: youtube, netflix, hbo go, web video caster, nvidia now, tik tok parcă. Restul sunt niște aplicații, de mă mir că cineva și-a bătut capul să facă așa ceva. Acuma, nu am stat să-mi omor timpul și să nu cumva să ratez o aplicație utilă.

43UR81003LJ are un lag destul de mare la nafigare prin setări. Serios? Și, uitându-mă și la alții pe youtube… apropos:

Review și tutoriale televizoare. Abonează-te pentru prezentări relevante!

… au păreri similare. Ai nevoie de loader, afișarea unei animații de încărcare? (cerculeț ce se tot învârte) pentru afișarea meniului după ce apeși butonul de setări? Uneori îi trebuie și 3 secunde să afișeze. Uneori ai impesia că mai trebuie să apeși o dată pe buton. Samsung 43CU8572 parcă este mai prompt în a răspunde la comenzi dar și aici animațiile și sunetul de “feedback” parcă nu corespund cu modele “anului 2023”. Păi am văzut critici serioase la autoturismele care au lag în meniul de setări… și totuși poate la un autoturism este mai scuzabil, neffind chiar dedicat.

Meniul de setări la LG are și doar pictograme. Iconuri, ale căror utilitate ar fi mai clară dacă ar apărea un tooltip când ești cu cursorul de la Magic Remote deasupra lor. Până de familiarizezi cu opțiunile, cam dai din stânga în dreapta.

LG-ul are acces la Google Drive. Pachetul de utilitare gen Windows 365, Google Docs, etc. sunt puse in home page, accesibile rapid. Nu a fost nevoie sa caut prin aplicațiile Smart.

Game mode
– La LG 43UR81003LJ este complet automat și autonom. Nu am putut testa input lag-ul pentru că semnalul primit de la tester nu era considerat drept “sursa joc”, așa că voi conecta un XBOX Series X, dar se pare că suportă VRR, dat fiind că are porturi HDMI 2.1. VRR, Variable Refresh Rate, G-Sync – Ce este?
– Samsung 43CU8572 are 3 moduri: Dezactivat, Activat (Manual) și Automatic. Voi încerca diferența de input lag între cele 3 moduri.

Dar vezi și cele două prezentări:
Televizor LG 43UR81003LJ 50UR81003LJ 55UR81003LJ Review,
Televizor Samsung 43CU8572 50CU8572 55CU8572 Review
plus că acolo vezi și alte subiecte abordate, care poate nu fac subiectul unui versus între Samsung și LG. Oricum taberele sunt împărțite.

Acest review nu este sponsorizat. Am cumpărat televizorul din fonduri proprii. Dacă vrei să susții acest site, folosește linkurile de redirecționare către parteneri.

Cumpără sigilate:
Samsung 43CU8572
LG 43UR81003LJ

sau

Cumpără televizorul prezentat.
Resigilat, în stare impecabilă, factură și garanție.
Vezi preț Televizor Samsung 43CU8572 50CU8572 55CU8572


Cumpără televizorul prezentat.
Resigilat, în stare impecabilă, factură și garanție.
Vezi preț Televizor LG 43UR81003LJ 50UR81003LJ 55UR81003LJDă like paginii noastre de facebook și află primul când vindem televizoarele prezentate, la cel mai bun preț.

Review și tutoriale televizoare. Abonează-te pentru prezentări relevante!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *